Klimatneutrala fastighetsnära tjänster

5 juni, 2018

Ja vi vet siffror och statistik är inte jätte kul men hur ska du annars veta hur fantastiska vi är? Så här kommer lite till.

Under 2017 besparade vi jorden 50438 kg koldioxid.
Att jämföras med 2016 då samma siffra va 30825 kg. Wow vad super bra, fantastiskt etc.Jo vi vet men vi är inte riktigt nöjda där.
Målet är ju att vi inte ska producera några utsläpp alls.
Där är vi inte nu. Våra tunga transporter och maskiner släpper idag ut ca 59000 kg årligen, varav snöröjningen är den största boven.
Snöröjning är fortsatt populärt vintertid så vi lär fortsätta med det och inga hållbara alternativ till diesel finns att tillgå.
Vi gör det som vi kan med elbilar som drivs av våra solceller och med maskiner med högsta miljöklassningen, biodiesel och planerad körning.
Men vi är målinriktade och tänker definitivt inte invänta att världen ska formas efter våra önskemål, så tills den gör det… kommer vi hädanefter klimatkompensera våra utsläpp.
Med det blir vi med största sannolikhet först i Sverige med att leverera helt klimatneutrala fastighetsnära tjänster och maskintjänster.

För varje kilo co2 vi orsakar planteras träd som tar upp samma mängd. Genom att skydda och återskapa skog bidrar det dessutom till arbetstillfällen i hårt ekonomiskt utsatta länder.

Mer info kommer snart…

Följ vårt hållbarhetsarbete på Facebook https://www.facebook.com/ltkf.se/

#branchbäst
#hållbarhet
#klimatneutral
#fossilfritt
#klimathotet
#klimatkompensera